Program


ADORJÁN TORTÁJA  a Katáng együttes műsora gyerekeknek
3

ADORJÁN TORTÁJA a Katáng együttes műsora gyerekeknek

Adorján tortája – a Katáng együttes műsora
gyerekversek magyar költők tollából - a zene szárnyán
óvodásoknak és 1. osztályos tanulóknak
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 17. kedd, 10:30

Bojtos és Rojtos, a két kismanó elhatározza, hogy tortát sütnek testvérük, Adorján születésnapjára. Sajnos, Csiga Zsiga boltját zárva találják, így útnak indulnak, hogy összeszedjék a tortához valókat. A mese Kányádi Sándor, Kovács András Ferenc, Tamkó Sirató Károly, Varga Imre, Tarbay Ede, Dénes György, Fecske Csaba, Blaskó Virág Márta és Romhányi József verseiből kerekedik ki.

Időtartam: kb. 1 óra

Amit érdemes tudni róluk:

A Katáng zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül kíván szólni az egész családhoz. Sajátos zenéjük a kelta, magyar, klezmer és balkán népzene hangulataiból merít és jeles magyar költők verseiből táplálkozik. Bensőséges hangulatú dalaikból mesék kerekednek ki, amelyek megmozgatják a gyerekek és a felnőttek fantáziáját. Ennek a világképnek fontos eleme a természet szeretete, az állatok, növények, a természeti jelenségek, így a folyók, források, erdők, mezők világa.

Koncertjeiken sok izgalmas hangszert szólaltatnak meg, többek között kelta hárfát, ír furulyákat, tangóharmonikát, ukulelét, banjot és számos érdekes ütőhangszert.

A zenekar kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek és a felnőttek bevonásával, azaz a közönséggel közösen hozza létre a zenei élményt.

A zenekar 2005-ben alakult. Azóta számos rangos helyen, többek között a Művészetek Palotájában, a Millenárison, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Nemzetközi Kaleidoszkóp Versfesztiválon, a Vidor Fesztiválon, a Nemzeti Színház színpadán, a Merlin Színházban, a Győri Nemzeti Színházban, a pécsi Zsolnay Negyedben, a Gyerekszigeten és számos iskolában, óvodában lépett fel.

Első cd-je, Az Üveghegyen túl a Kossuth - Mojzer Kiadónál jelent meg 2008-ban. Az előadásról a Millenáris Teátrumban készült tv-felvétel, melyet az M1 vetített le 2009 januárjában. 2009 októberében az MR3 Bartók Rádió közvetítette élőben a zenekar előadását. Második, Hétmadár című lemezüket a Naphegy Kiadó segítette világra 2010-ben. Szintén a Naphegy Kiadó gondozásában jelent meg karácsonyi lemezük, az Itt van a szép, víg karácsony 2011-ben.

2012-ben, az Artisjus Zenei Alapítvány támogatásával készítették el Legyen szép, legyen jó című, szülinapi klipjüket. Negyedik lemezük, az Adorján tortája a Hungarotonnál jelent meg 2013 -ban.

A zenekar tagjai:

Chilton Flóra - kelta hárfa
Farkas Péter - ének, gitár, banjo, cinco, ukulele
Kaczúr Csilla - ének, harmonika, ír furulyák
Kas Bence - ének, ütős hangszerek
Misik Zoltán - bőgő Sólyom Imre (örökös tag) - vokál, bőgő
 

Jegyár: 1000 Ft

Jelentkezés és információ: Katona Gyöngyi/katona.gyongyi@ujkk.hu /231-6000

Ajánlatunk


Fabula Bábszínház: Erdei történet -zenés bábjáték-

A bábelőadás Csillagtündér meseerdő lakóinak ajándékozott különleges virágokról szól.

Ajánló


Ady Endre írásai ma is érvényesek. Amit a publikációiban megfogalmaz az kortalan vagy mondjuk úgy, hogy ma is érvényes. Az…

Szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt jó hangulatú zenés rendezvényünkre! Hétvégi Randevú az Anonymus Retro Band zenekarral. Jegyek elővételben…

A tárlat megtekintése mellett lehetőség lesz játékok, alkatrészek vásárlására is. A szerencsés látogatók értékes ajándékokat is nyerhetnek a tombolasorsoláson.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!